Ciasto kokosowe


kokosowe

Składniki:

▶ 100 g wiórek kokosowych,

▶ 140 g mąki pszennej,

▶ 150 g kaszy manny,

▶ 180 g cukru,

▶ 200 ml kefiru,

▶ 140 ml oleju,

▶ 1 jajko,

▶ cukier waniliowy,

▶ 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier,wiórki kokosowe,mannę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy kefir, jajko, olej i mieszamy wszystko dokładnie trzepaczką. Ciasto powinno być dość gęste jak na racuchy. Formę natłuszczamy i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp.180°C ok 40 min. Możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

 

Zapisz

Reklamy

2 myśli nt. „Ciasto kokosowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s