Mięsna rolada z grzybami


tgf

Składniki:

▶ 500 g mielonej wieprzowiny,

▶ 300 g pieczarek,

▶ 100 g cebuli,

▶ sól, pieprz,

▶ 1 łyżka majonezu,

▶ tłuszcz do natłuszczenia formy i do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor.Pieczarki kroimy na większe kawałki. Dodajemy do cebuli i smażymy jeszcze ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając. Mięso solimy i pieprzymy. Można użyć również przyprawy do kotletów. Przygotowujemy folię, która musi mieć wielkość formy do pieczenia. Na nią wykładamy mięso i rozsmarowujemy. Na wierzchu układamy podsmażoną cebule z grzybami i równomiernie rozprowadzamy. Za pomocą folii zwijamy formując roladę. Formę natłuszczamy,folię usuwamy a mięso przekładamy do formy. Wierzch rolady smarujemy majonezem. Piekarnik rozgrzewamy do 180° – 200°C i pieczemy ok. 1 godz. Form<<ą przykrywamy arkuszem folii aluminiowej.Po godzinie zdejmujemy a pieczeń pozostawiamy jeszcze do zarumienienia.

 

Zapisz

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s