Proste ciasto z kaszą manną


manna

Składniki:

▶ 1 szklanka mąki,

▶ 1 szklanka kaszy manny,

▶ 1 szklanka cukru,

▶ 1 szklanka kefiru,

▶ 2 jajka,

▶ 50 g masła,

▶ 1/2 proszku do pieczenia

▶ rodzynki (niekoniecznie)

Przygotowanie:

Masło roztapiamy i stopniowo dodajemy stopniowo resztę składników. Ciasto musi być rzadkawe. Pieczemy w temp. 180°C do „suchego patyczka”.

Ciekawostka: Gorące ciasto możemy zalać 1 szklanką mleka. Ciasto stanie się wówczas wilgotne. Zostawić do ostygnięcia

Zapisz

Zapisz

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s