Ciasteczka brownie


brownieSkładniki:

▶ 320 g mąki,

▶ 180 – 200 g masła,

▶ 2 jajka,

▶ 200 g cukru,

▶ szczypta soli,

▶ 1 cukier waniliowy,

▶ 80 g kakao,

▶ łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Miękkie masło ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy jajka i mieszamy. Dodajemy kakao, ponownie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i zagniatamy  ciasto. Wkładamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.Ciasto wyjmujemy,formujemy kuleczki i spłaszczamy. Ciasteczka wykładamy na wyłożoną papierem blachę. Na wierzchu ciasteczek można zrobić rysunek np. za pomocą widelca. Pieczemy ok. 8 – 10 min. Nie dłużej.Po upieczeniu studzimy i przechowujemy w hermetycznie zamkniętym opakowaniu.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s