Ostre miodowe skrzydełka


skrzydelka-miod

Składniki:

▶ 2 kg kurzych skrzydełek,

▶ 100 g miodu,

▶ 50 g ostrego sosu chili,

▶ 120 ml sosu sojowego,

▶ 1 łyżeczka oleju sezamowego,

▶ 1 łyżeczka kukurydzianej mąki.

Przygotowanie:

Do rondelka wkładamy wszystkie składniki oprócz skrzydełek,stawiamy na ogień i cały czas mieszając doprowadzamy do zgęstnienia. Do miski wkładamy skrzydełka, zalewamy sosem i mieszamy. Odstawiamy na parę minut. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180° – 200°C. Pieczemy ok. 45 min. W czasie pieczenia smarujemy skrzydełka pozostałym sosem.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s