Serniczki


Składniki:

▶ 900 g twarogu,

▶ 1,5 szklanki mąki,

▶ 3 jaka,

▶ 0,5 szklanki mąki.

Przygotowanie:

Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy twaróg i mąkę. Zagniatamy ciasto. Następnie formujemy wałek i kroimy na kawałki. Każdemu kawałkowi nadajemy formę  racuszka. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor.Podajemy z bitą śmietaną,dżemem lub oblane syropem owocowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s