Twarogowe pączki

Dodaj komentarz

30 grudnia 2018 - autor: Kasiulex


Składniki:

— 250 g twarogu,

— 250 – 270 g mąki,

— 5 – 6 łyżek cukru,

— 2 jajka,

— 1 cukier waniliowy,

— 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

— 1 – 1,5 łyżki wódki,

— cukier puder do posypania,

— 1 l oleju do smażenia.

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wymieszać. Dodać wódkę i ponownie wymieszać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i solą.(Można dodać do ciasta również rodzynki.)Wszystko wymieszać na gładką masę. Formować nieduże kulki i smażyć na bardzo gorącym tłuszczu. Pączki wyjąć na papierowy ręcznik. Ostudzić.Posypać cukrem pudrem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Archiwum

Kategorie

Statystyki bloga

  • 50 832 hits
%d blogerów lubi to: