Naleśniki z kurzą wątróbką

dnia

Składniki:

▶ 1 szklanka mleka,

▶ pół łyżeczki cukru,

▶ 1 szklanka gazowanej wody,

▶ 1 szklanka mąki,

▶ sól i pieprz do smaku

▶ 3 jajka,

▶ szczypta sody,

▶ 500 g wątróbki kurzej,

▶ 1 – 2 cebule,

▶ 2 łyżki majonezu,

▶ olej lub masło do smażenia

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy cukier i szczyptę soli.Wlewamy mleko i wodę. Dodajemy sodę. Mieszamy dokładnie. Osobno ubijamy jajka. Wlewamy do ciasta.Mieszamy ponownie. Odstawiamy na 30 min. Przygotowujemy nadzienie.Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Wątróbkę kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Solimy i pieprzymy do smaku.Studzimy i mielimy maszynką do mięsa.Mieszamy z cebulą a na końcu dodajemy majonez. Mieszamy. Następnie smażymy naleśniki. Na każdym układamy farsz. Zwijamy w ruloniki. Podsmażamy ponownie na oleju na złotobrązowy kolor.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s