Twarogowe muffinki


Składniki:

▶ 200 g mąki,

▶ 250 g twarogu,

▶ 2 jajka,

▶ 150 g cukru,

▶ 150 g masła,

▶ 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

▶ 1 cukier waniliowy

Przygotowanie:

Jest to prosty i łatwy przepis a muffinki są przepyszne.

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę.Masa musi podwoić objętość.Dodajemy cukier waniliowy. W garnuszku rozpuszczamy masło ostudzamy i dodajemy do masy jajecznej.Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy twaróg przetarty przez sito i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy tak, by nie było żadnych grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Wykładamy ciasto do foremek (zapełniamy 2/3 foremki). Pieczemy w nagrzanym do 180°C ok 25 – 30 min.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s